James Bond DB5


Teile-Diagramm

Instructies

Je verzamelt het complete model in 85 wekelijkse delen. Er zijn ongeveer 260 onderdelen, die eenvoudig in elkaar klikken of worden vastgezet met schroeven.

Je ontvangt regelmatig extra schroeven en we garanderen dat het mogelijk is om onderdelen na te bestellen tot het laatste deel van de collectie is verschenen.

 

SAMENVATTING

AANTAL DELEN: 85
AANTAL ONDERDELEN: 260
SOORT SCHROEVEN: kruiskopschroeven, 4 mm en 5 mm, extra schroeven worden bijgeleverd
BENODIGDE SCHROEVENDRAAIERS
2 kleine kruiskopschroevendraaiers

OVERIGE ITEMS:

Unieke Aston Martin schroevendraaiers en schroevendoos voor abonnees.

Onderdelenlijst


Montageanleitung

Montage-Instructies

Op de achterkant van de grille zitten twee pinnen die je klikt in de twee gaten onder de motorkap. Voor deze montage heb je geen schroeven nodig.

Bauteilposition

Locatie Onderdeel

De voor Aston Martin karakteristieke, glanzende, gebogen grille zit vlak onder het Aston Martin-logo op de motorkap.

De echte db5

De grilles van Aston Martin-modellen nemen een prominente plaats in en gelden als karakteristiek voor het merk. De aluminium grilles van de DB5 werden stuk voor stuk gevormd met meer dan 40 jaar oude mallen. Daarna werden ze met de hand gepolijst en tenslotte geanodiseerd (voorzien van een oxidelaag).


Montageanleitung

Montage-Instructies

Op de achterkant van je Aston Martinlogo’s zitten twee pinnen die precies in twee klemmen glijden.

Bauteilposition

Locatie Onderdeel

Er zitten twee Aston Martin-logo’s op een DB5, een zit midden voor op de motorkap. De ander zit op de hendel van de achterklep, aan de achterzijde.

De echte db5

Na vier verschillende Aston Martin-logo’s werd pas in 1932 het hoekige embleem met vleugels gemaakt. Er zijn sindsdien talloze versies van dit logo gebruikt. Het belangrijkste verschil met het huidige logo is dat er niet meer ‘David Brown’ op staat. Dat was de toenmalige president-directeur van Aston Martin.


Montageanleitung

Montage-Instructies

Het kogelvrije scherm glijdt in het paneel van de achterbak en kan gemakkelijk op zijn plaats worden geklikt. Het door een veer aangedreven scherm komt meteen omhoog als je erop drukt.

Bauteilposition

Locatie Onderdeel

Het kogelvrije scherm, een handig snufje dat speciaal voor James Bond door Q aan de auto werd toegevoegd, kun je met een druk op een knop omhoog laten komen om de passagiers tegen vijandelijke kogels te beschermen. Hij zit aan de achterkant van de DB5 en beschermt de hele achterruit.

De echte db5

Hoewel het scherm kogels tegenhield in Goldfinger, was het ‘kogelvrije’ scherm in werkelijkheid van plastic. Het was een aangepaste versie van de 6 mm dikke stalen plaat in het oorspronkelijke ontwerp van John Stears, die verantwoordelijk was voor de special effects van 007. In plaats daarvan werd gemakkelijk glijdend duralinium gebruikt. Hij zat in twee verticale glijgaten die aan de bodem van de kofferbak waren vastgelast.We gebruiken cookies en andere technologie om je te herkennen en het gebruiksgemak van de site te verbeteren. Door het gebruik van deze site stem je in met ons Cookies Beleid.